banja luka

Danas sastanak dužnosnika iz RS-a zbog odluke Ustavnog suda BiH

dodik
12.02.2020.
u 07:34

U Palati Republike Srpske u Banjoj Luci danas će biti održan sastanak dužnosnika Republike Srpske, predstavnika RS-a u institucijama BiH, kao i lidera parlamentarnih političkih stranaka u ovom entitetu na kojem će biti riječi o aktualnoj političkoj situaciji.

Kako neslužbeno doznaje Klix.ba sastanak je sazvan sa samo jednom točkom dnevnog reda, a riječ je o posljednjoj odluci Ustavnog suda BiH koja je naišla na negodovanje dužnosnika u entitetu RS.

Naime Ustavni sud je prije nekoliko dana utvrdio da je Ustavu BiH suprotan član 53. Zakona o poljoprivrednom zemljištu RS-a kojim je propisano da predmetno poljoprivredno zemljište koje je javno dobro, odnosno državno vlasništvo, po sili zakona postaje vlasništvo i posjed Republike Srpske.

Odlučujući po zahtjevu sedam izaslanika Vijeća naroda Republike Srpske za ocjenu ustavnosti ovog člana Zakona, Ustavni sud je utvrdio da je riječ o isključivoj nadležnosti BiH u reguliranju pitanja državne imovine.

Najoštriji kritičar odluke bio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. 

Ključne riječi

Komentara 1

MA
mate45
09:54 12.02.2020.

Ako je državna imovina onda je jasno tko je država

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?