Prijepor koji je ispolitiziran
Povratak na članak

Sutorina je pripala Crnoj Gori u staroj Jugoslaviji

Bh. geografi traže promjenu 'Badinterovih' granica

Komentari 4

MA
mahovicalen
12:25 07.12.2014.

Vrhunac apsurda je kada inžinjer geodezije tumači pravne stvari! "Gospodine" Obradoviću, da imalo poznajete historiju i pravo, znali biste da Crna Gora nije postojala u vrijeme Kraljevine Jugoslavije 1936. nego su postojale banovine, tacnije govorite o Zetskoj banovini koja ni po čemu nije prethodnik NR Crne Gore tj današnje Crne Gore. Usput svi propisi i odredbe stare Jugoslavije su poništeni od strane DFJ tj FNRJ 1946. Granice banovina u Kraljevini Jugoslaviji nemaju veze sa granicama republika u FNRJ. A ako niste znali, Sutorina i Kruševice su vraćene NR BiH 24.02.1945. na Predsjedništvu AVNOJ-a koje je zaključilo da se BiH uzima u granicama iz Berlinskog ugovora (sa Sutorinom i Kruševicama). Katastarski dokumenti su nama trebali biti vraćeni, a ne bespravno da ih dajemo Crnoj Gori. Ustavne procedure NR BIH prilikom ustupanja katastarske dokumentacije nikad nisu ispostovane bas kao sto nisu ni kod izmjene granica. Jedine pravno važeće granice su one iz 1945. sa Sutorinom i Kruševicama u BiH, čak i po Badinteru (uti possidetis iuris-što se pravno posjeduje). Dakle vaše geodetsko tumačenje je u najmanju ruku smiješno, da ne kažem žalosno.

VL
FR
franjo
19:26 07.12.2014.

Od Kranja do Zrenjanina i rijeke Bojane i jhrvatsko!

VL
ZE
zebac
11:53 07.12.2014.

ma kakva bh država.šta oni oće da sve što pripada hrvatima,ploče, opuzen,neum i doli prema boki bude muslimansko.ma nek budu zadovoljni sa ovim di imaju vlast i to im je također poklonjeno,nikada nije bilo njihovo.di su oni zamanuli,još malo i eto ih u beču

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.