buduća suradnja

Suradnju ministarstava obrane BiH i Hrvatske podići na višu razinu

suradnja
Foto: FENA
30.05.2016.
u 11:53

Buduća suradnja Ministarstva obrane BiH i Ministarstva obrane Hrvatske treba biti podignuta na višu razinu, zaključeno je na današnjem sastanku koji su u Sarajevu održali ministri obrane BiH i Hrvatske Marina Pendeš i Josip Buljević. 

Pendeš je izrazila zahvalnost ministarstvima obrane i inozemnih poslova Hrvatske što posljednjih godina intenzivno lobiraju za BiH u pogledu euroatlantskih i europskih integracija.

- Strateško opredjeljenje Hrvatske je da BiH što je prije moguće vidi kao članicu europske i NATO obitelji. Na tom putu će imati svu našu potporu, Vlade Hrvatske, Ministarstva obrane i svih njenih institucija - rekao je Buljević.  

Ministarstvo na čijem je čelu Bosni i Hercegovini će pružiti tehničku pomoć, kao i lobiranje na njenom putu u NATO. 

- Mi smo susjedne zemlje i povijesno smo upućeni jedni na druge, te je naša želja da zajednički gradimo uspješnu budućnost - poručio je Buljević.  

Na današnjem sastanku, održanom u skladu s Planom bilateralne vojne suradnje između ministarstava obrane BiH i Hrvatske istaknuta je važnost regionalne suradnje.

- Usuglasili smo se da je veoma bitno pitanje regionalne suradnje i to ne samo bilateralna BiH i Hrvatske, nego i sa Crnom Gorom koja je postala članicom NATO-a, Srbijom i šire - kazala je Pendeš.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?