koristan savjet

Super trik s kojim ćete jednostavno očistiti zagorene posude za pečenje

27.02.2020.
u 08:50

Neko posuđe teško je očistiti, pogotovo kada se radi o naslagama masnoće i zagorene hrane, ali postoji odličan trik.

Bez obzira na to koliko se trudite održavati posude za pečenje, uvijek se dogode mrlje i zagoreni ostatci hrane koji se teško skidaju. Britanski mirror.co.uk prenosi odličan trik kako očistiti i najtvrdokornije mrlje u samo pet koraka.

Prvo uzmite svoj prljavi lim za pečenje i napunite ga kipućom vodom do vrha. Ostavite ga nekoliko minuta i zatim ga ispraznite, ali nemojte ga sušiti. Zatim na dno posude naspite sodu bikarbonu, pogotovo na dijelove na kojima su ostali ostaci hrane ili je lim zagoren. Zapamtite samo da treba biti soda bikarbona, a ne prašak za pecivo jer je puno jača.

Na sodu bikarbonu dodajte sloj soli - najbolji je odabir krupna morska sol. Zatim u praznu bocu s raspršivačem ulijte bijeli ili jabučni ocat te ga poprskajte po posudi. Kada se krenu raditi mjehurići, znat ćete da kreće djelovati.

Na kraju, uzmite vlažnu spužvu ili metalnu spužvicu te dobro oribajte posudu za pečenje, kao i sve mrlje i prljavštinu koje se na njoj nalaze. Za vrijeme ribanja primijetit ćete da se stvaraju mjehurići, a nakon pet do deset minuta ribanja, samo isperite posudu za pečenje i spremni ste za ponovno korištenje.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?