SUM predstavlja Smart Campus na svjetskoj konferenciji na Florida Gulf Coast University

10.05.2023.
u 13:30

Hanzeatska liga sveučilišta koja je utemeljila World’s Universities with Real Impact (WURI) unutar svoje godišnje konferencije organizira i The WURI Ranking 2023 Conference koja će se održati od 15. - 17. svibnja 2023. na Sveučilištu Gulf Coast Florida (Florida Gulf Coast University) u Fort Myersu na Floridi. Konferencija je hibridna te će okupiti više od 100 predstavnika sa sveučilišta diljem svijeta.

Ove godine, Sveučilište u Mostaru je po prvi put podnijelo prijavu u tri kategorije, a dobilo je poziv Organizacijskog odbora da na konferenciji predstavi svoj program/projekt: Smart Campus  u kategoriji Četvrta industrijska revolucija (Fourth Industrial Revolution). Ispred Sveučilišta u Mostaru, prezentaciju će održati Tomislav Papac, član SUMIT-a – Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru. Na konferenciji će biti i službeno objavljeno novo rangiranje sveučilišta u relevantnim kategorijama: Wuri Ranking 2023. Program konferencije je dostupan na poveznici.

Konferenciju organizira Institute for Policy and Strategy on National Competitiveness (IPSNC) a partneri i glavni pokrovitelji konferencije su četiri svjetske institucije: Hanseatic League of Universities (HLU)The Institute for Industrial Policy Studies (IPS)Taylor Institute (TI) of Franklin University Switzerland (FUS) i United Nations Institute for Training and Research (UNITAR).

World's Universities with Real Impact (WURI), svjetska ljestvica sveučilišta koja ukazuje na stvarni doprinos sveučilišta društvu te ističe kreativne i inovativne pristupe sveučilišnom istraživanju i obrazovanju u šest kategorija: industrijska primjena, poduzetnički duh, društvena odgovornost, etika i integritet, studentska mobilnost, krizni menadžment i četvrta industrijska revolucija.

Prva mjesta na ovoj ljestvici zauzimaju velika svjetska sveučilišta sa stoljetnom tradicijom poput Massachusetts Institute of TechnologyStanford UniversityHarvard UniversityUniversity of OxfordUniversity of Cambridge, ali WURI ljestvica je svoj drugačiji pristup dokazala uvrstivši i neka manje poznata svjetska sveučilišta kod kojih su prepoznati napori i rezultati usmjereni na inovativno rješavanje društvenih izazova u svojem okruženju. 

Za razliku od tradicionalnih ljestvica koje se oslanjaju na kvantitativne podatke sveučilišta i statistiku, WURI ljestvice prikupljaju informacije o inovativnim programima na dva različita načina. Prvi je putem podnošenja prijava sa samih sveučilišta u kategorije u koje apliciraju sa svojim programima, a drugi putem prikupljanja podataka metodom Text-Information Analysis (TIA).

U ocjenjivanju programa sudjeluju predstavnici sveučilišta koja su sudjelovala u rangiranjima, sveučilišnih liga, medija vezanih uz visoko obrazovanje te članovi WURI evaluacijskog odbora.

WURI je potpuno neprofitan, tako da ne postoje nikakve naknade niti troškovi vezani za ovu prijavu i postupak ocjenjivanja.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije