BIHAMK

Suh i mjestimice vlažan kolnik

23.03.2023.
u 07:41

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se prometuje po suhom i mjestimice vlažnom kolniku. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog sanacije oštećenja na mostu na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, promet je preusmjeren iz voznog u preticajni trak.

Za danas je najavljen početak radova u Živinicama, na magistralnom putu M-18. Vozila će se za vrijeme radova preusmjeravati na bajpas, obostrano uz magistralni put.

Sanacijski radovi aktualni su na istom magistralnom putu (M-18), ali na dionici Čevljanovići-Nišići, zbog čega vozila od 08 do 17 sati povremeno prometuju jednim trakom.

Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrižju Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prijelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?