sud BiH

Suđenje Oriću: Tužiteljstvo BiH odustalo od 13 svjedoka, počinje iznošenje materijalnih dokaza

 Naser Orić
01.11.2016.
u 10:27

Pred Sudom BiH nastavljeno je suđenje ratnom komandantu Srebrenice Naseru Oriću i njegovom suborcu Sabahudinu Muhiću, a suđenje nije trajalo duže od pet minuta jer je Tužiteljstvo BiH odustalo od iskaza svih preostalih svjedoka, piše bh. novinska agencija Patria.

Tužitelj Miroslav Janjić kazao je kako su odustali od 13 preostalih svjedoka jer su u razgovoru s njima utvrdili da oni mogu samo potvrditi postojanje oružanog sukoba u Zalazju bez dodatnih činjenica koje su već iznesene pred ovim sudom.

- Tužiteljstvo BiH predlaže da već na idućem ročištu počnemo sa izvođenjem materijalnih dokaza, a u dogovoru sa obranom napravit ćemo selekciju nespornih zbog ekonomičnosti samog postupka – kazao je Janjić.

Obrana Nasera Orića suglasna je sa ovim prijedlogom, a iduće ročište bit će održano 15. studenog kada će Sudu biti predočeni materijalni dokazi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?