sarajevo

Suđenje Sefiću i drugima odgođeno, novo ročište 27. lipnja

29.05.2017.
u 15:30

Suđenje Sanjinu Sefiću i drugima, koje je trebalo biti nastavljeno danas u Županijskom sudu Sarajevo (ŽSS), odgođeno je usljed nedolaska odvjetnika troje optuženih. Naredno ročište u tom predmetu zakazano je za 27. lipnja za kada je planiran nastavak dokaznog postupka ispitivanjem novih svjedoka optužbe.

Naime, ročištu se odazvao branitelj prvooptuženog po službenoj dužnosti, odvjetnik Kerim Čelik, a naknadno se pridružio i branitelj petooptuženog, odvjetnik Omar Mehmedbašić.

Odvjetnik Čelik je izrazio spremnost da u odsustvu njihovih branitelja zastupa i ostale optužene, međutim, zastupnica optužbe se pozvala na zakonske odredbe (ZKP) i praksu ŽSS-a u pogledu razriješenja novonastale procesne situacije.

S obzirom na to, Sudsko vijeće se "povuklo" i nakon razmatranja predočenih okolnosti odlučilo je da se ročište odgodi, uz obrazloženje da - shodno zakonu, branitelj po službenoj dužnosti ne može mijenjati ostale odvjetnike.

Inače, ročište u tom predmetu počelo je s polusatnim zakašnjenjem, te je, nakon razmatranja novonastalih procesnih okolnosti, nastavak suđenja odgođen za 27. lipnja.       

Radi se o predmetu u kojem se osim Sanjinu Sefiću sudi i njegovoj sestri Sari Sefić, Dini Aliću, Amaru Salihoviću i Saudu Nišiću.

Optužnica Tužiteljstva ŽS-a Sanjina Sefića tereti da je 10. listopada 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, “golfom 6” krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio studentice Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Njegova sestra Sara, te Alić i Salihović, terete se da su istu noć pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan bh. organima gonjenja, te time počinili kazneno djelo - pomoć počintelju nakon izvršenog krivičnog djela.

Nišić se tereti da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja kaznenog djela.

Sefić je 12. listopada 2016. godine uhićen u Novom Sadu i, nakon provođenja ekstradicijskog postupka,  9. siječnja ove godine izručen pravosuđu BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?