imenovanja

VSTV imenovao nositelje pravosudnih funkcija u BiH

05.07.2017.
u 15:05

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH (VSTV BiH) imenovalo je na današnjoj sjednici nositelje pravosudnih funkcija u BiH.

Na razini Federacije BiH imenovani su: Jasmin Mesić na poziciju zamjenika glavnog tužitelja Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije, Selma Peco na poziciju tužitelja Županijskog tužiteljstva SŽ, Natalija Marić na poziciju tužitelja Županijskog tužiteljstva ZHŽ, Admir Saletović na poziciju tužitelja Županijskog tužiteljstva ZDŽ, Pavle Crnogorac i Elma Zorabdić na pozicije suca u Općinskom sudu u Sarajevu, Maja Drino-Škandro na poziciju suca u Općinski sud u Zenici i Stjepan Mikulić na poziciju dodatnog suca u Županijski sud u Širokom Brijegu.

Na razini Republike Srpske imenovani su: Danijela Elenkov-Malić na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Prijedoru, Nada Živković na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Prnjavoru, Dejan Petričić, Danijela Šarčević i Gordana Vojvodić na pozicije suca u Okružni gospodarski sud u Banja Luci te Svetozar Bajić i Biljana Radulović na poziciju suca u Osnovni sud u Banja Luci. 

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa s radnim kolegama, ponašanja izvan posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

Novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. rujna, priopćeno je iz VSTV-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?