Sveučilište u Mostaru

Studentski zbor posjetio studente dislociranih studija

studenti
26.01.2016.
u 07:00

Na ugodnom druženju studenti su iznijeli svoja iskustva sa studiranja, postavili brojna pitanja glede nastavnog procesa, unapređenja nastave, ali i dobili važne informacije o mogućnostima i pravima koje mogu iskoristiti kao studenti mostarskog Sveučilišta

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru posjetio je kolege s dislociranih studija u Kreševu, Vitezu i Orašju. Ciljevi posjeta bili su upoznavanje studenata s radom i organizacijskom strukturom, planovima i projektima za tekuću akademsku godinu, mogućnostima prijave na projekte, poboljšanje komunikacije i realizacije studentskih razmjena, piše Večernji list BiH.

Važne informacije

Dolazak u Kreševo pobudio je opravdano veliko zanimanje studenata koji pohađaju tamošnju Glazbenu akademiju (FPMOZ). Na ugodnom druženju studenti su iznijeli svoja iskustva sa studiranja, postavili brojna pitanja glede nastavnog procesa, unapređenja nastave, ali i dobili važne informacije o mogućnostima i pravima koje mogu iskoristiti kao studenti mostarskog Sveučilišta. Dogovoren je skorašnji posjet matičnom fakultetu u Mostaru, a studenti iz Kreševa izrazili su veliko zadovoljstvo prvim ovakvim dolaskom u njihov grad. U Vitezu je održan sastanak s radnom zajednicom na studijima Pravnog i Ekonomskog fakulteta. Ovom prilikom Studentski zbor je održao i radne sastanke sa studentima u Orašju kao području u kojem studira više od tisuću studenata, na kojima su po prvi put izabrani novi studentski predstavnici, a sve u svrhu još čvršće i kvalitetnije komunikacije sa studentima dislociranih studija.

Sadržajna komunikacija

- Iznimno smo zadovoljni velikim odzivom, dogovorenim projektima i brojnim novim poznanstvima koji su rezultirali bogatom i sadržajnom komunikacijom, a to je najbolji pokazatelj zainteresiranosti studenata s dislociranih studija. Čuli smo i za određene poteškoće u fazama nastave i svakako moramo raditi na njihovom otklanjanju. Nadamo se da će studentski predstavnici raditi dobar posao kako bismo svi zajedno unaprijedili kvalitetu studiranja u Orašju, Vitezu i Kreševu, izjavila je Janja Marušić, predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Studentski predstavnici dislociranih studija su Igor Živković (FPMOZ), Gabrijela Šplonjak (EF), Gabriela Koturić (FF), Mara Šimić (PF). Sveučilište u Mostaru kao jedino na hrvatskom jeziku izvan RH izvodi dislociranu nastavu na nekoliko podružnica diljem BiH. Osluškujući brojna mišljenja, pitanja i prijedloge, Studentski zbor svake godine nastoji njegovati dobru i kvalitetnu komunikaciju sa studentima koji studiraju na dislociranim studijima izvan grada Mostara. Osim u Orašju, ovo je bio prvi posjet Zbora i studentima u Kreševu i Vitezu, koji će postati tradicija. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije