Potezi iz očaja:

Studentice u Srbiji prodaju tijelo za 15 KM

prostitucija
18.08.2016.
u 17:45

Teška materijalna situacija primorala je mnoge studentice u Srbiji na prostituciju, a u toj borbi za golo preživljavanje one su spremne da svoje tijelo prodaju čak i za 1.000 dinara (oko 15 KM).

– Studentska prostitucija je bukvalno procvjetala u Beogradu u posljednjih godinu dana, a glavni razlog za to je neimaština. Neke studentice tako zarađuju sebi za život, plaćaju školarinu, kupuju hranu… Mnoge od njih su na fakultetu uzorne, pa tako tijekom dana marljivo uče, a noću čekaju mušterije kod Plavog mosta i oko željezničke stanice. Međutim, dok elitne prostitutke za sat zarađuju više stotina eura, ove djevojke seks nude za tričavih 1.000-2.000 dinara (15 – 30 KM) – kaže sugovornik Kurira i dodaje da se u posljednje vrijeme i mladići sve češće bave prostitucijom:

– Pristaju na sve, „posao“ obavljaju u kolima ili u stanu klijenta. A cijene su tako niske zato što im je novac hitno potreban za preživljavanje, dok je, s druge strane, i konkurencija velika, što također obara cijenu. I u ostalim univerzitetskim centrima u Srbiji je vjerojatno slično.

Goran Miletić, programski direktor u Civil Rights Defendersu, smatra da u ovom slučaju treba krenuti od odgovornosti države i da se ne može sve svoditi na to što osobe nemaju novca, prenosi Fokus.ba.

– Ljudi pokušavaju da pronađu izlaz iz životnih situacija koje idu do te točke da nemaju što da jedu ili gde da žive. Potrebno je makar za trenutak staviti se u situaciju tih djevojaka. Društvo je neodgovorno i puno predrasuda, a treba zamisliti situacije koje ljude tjeraju da se bave prostitucijom.

Mladi bez budućnosti

Ovo, nažalost, obilježava suvremeni način života, gde je 50 posto mladih nezaposleno i ima negativan stav prema tome što može da uradi u životu. Takođe, prostituiranje zbog nemaštine može se protumačiti i kao očajnički potez. Mladi ne vide perspektivu, imaju stav kako je sve bez veze, kako je svatko tko vrijedi otišao u inozemstvo, dok oni koji nisu imali tu sreću ostaju u Srbiji da preživljavaju. I onda se prostitucija kod pojedinih pojavljuje kao izbor i izlaz, zaključuje srpski Kurir. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije