Travnik

Studenti ne odustaju od prosvjeda, traže veće subvencije

studenti prosvjedi travnik
22.10.2015.
u 11:31

Studenti traže da mjesečne subvencije budu uvećane sa 189 KM na 219 KM

Studenti ne odustaju od prosvjeda ispred zgrade Vlade SBŽ-a u Travniku, nakon što im je na sastanku s članovima Vlade rečeno da nema novca za povećanje subvencija za njihov smještaj u studentskim domovima.

Studenti traže da mjesečne subvencije budu uvećane sa 189 KM na 219 KM, a nakon što su im predstavnici Vlade poručili da to nije moguće njih stotinjak prosvjeduje i poziva članove Vlade SBŽ- a da izađu i javno se obrate svim studentima.

- Ostajemo ovdje dok ne ponude konkretno rješenje. Vlada nam je kao jedno od rješenja ponudila da studiramo na privatnim fakultetima u Travniku, koje oni smatraju jednakim ostalim javnim univerzitetima. Ovdje ostajemo do daljnjeg i spremni smo podići šatorsko naselja, kazao je Armin Milak, jedan od studenata koji su nazočili sastanku u zgradi Vlade SBŽ-a.

Iako su nezadovoljni stavom Vlade, ostali studenti nisu sigurni koje će sljedeće korake poduzeti. 

- Teško je bilo šta predvidjeti, a postoji mogućnost da ovdje dođe cjelokupna studentska populacija iz studentskih domova. Ovo je bio prosvjed upozorenja i mi ćemo se i dalje boriti za svoja prava. Navikli smo na ignorantski odnos vlasti prema nama, ali ne dopuštamo da nas se uvjetuje gdje ćemo studirati, kaže student Samir Beharić.

Zajedno s ostalim članovima Vlade, premijer SBŽ-a Tahir Lendo poručio je na današnjem sastanku studentima da je županijski proračun u deficitu i da nema novca za povećanje subvencija za smještaj u studnetskim domovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije