recept

Štrudla s pudingom i borovnicama: Tako lagana i ukusna, a jednostavna za napraviti

shutterstock
04.10.2021.
u 07:06

Napravite štrudlu s pudingom od vanilije i borovnicama. Lagani kolač koji se brzo i jednostavno napravi. 

Sastojci

Punjenje

1 l mlijeka

100 g šećera

3 vrećice praška za puding od vanilije

Dodatno

500 g gotovih kora

250 g svježih ili smrznutih borovnica

Priprema

1 Skuhajte puding
Odvojite 100 ml od 1 l mlijeka. Ostatak stavite da se grije, a u odvojeni dio umutite 3 vrećice praška za puding i šećer.

Kad mlijeko zavrije dodajte razmućenu smjesu s praškom za puding i šećerom pa kuhajte par minuta dok se ne zgusne.

Ohladite uz povremeno miješanje kako se ne bi stvorila korica ni grudice, piše Index.hr.

2 Oblikujte štrudle
Za jednu štrudlu trebat će vam tri gotove kore. Premažite ih pudingom, posipajte borovnicama i zarolajte. Stavljajte u nauljen lim za pečenje jednu pored druge.

3 Pecite
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite štrudle 20 do 25 minuta. Ohlađene posipajte šećerom u prahu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?