FINANCIJSKI SPAS

Stručnjaci su otkrili najjednostavniji trik za štednju: Za godinu dana imat ćete u šteku 3.000 KM

plaća, novac, novčanik
BHRT
24.12.2022.
u 18:35

Mnogi žele tijekom godine uštedjeti određeni iznos novca, ali im to ne polazi za rukom. Zato uz ovaj mali trik možete tijekom godinu dana uštedjeti 1500 eura (3.000 KM), a da pritom ne osjetite teret ozbiljnog odricanja.

Stručnjaci uvijek ističu kako je princip štednje vrlo jednostavan, a sastoji se u tome da trošite manje novca nego što dobijete. I zaista zvuči jednostavno, ali u praksi je vrlo teško ostvarivo, posebno ako prihodi nisu visoki.

Kako da uštedite 1500 eura za godinu dana?

Prije svega, potrebna vam je kasica prasica, zapravo, može poslužiti i obična kutija, ili odvojeni štedni račun.

A princip je sljedeći: svakog ponedjeljka u kasicu ili na račun stavite iznos od jednog eura. U utorak stavite dva, u srijedu tri, u četvrtak četiri, u petak pet, u subotu šest i u nedjelju sedam. U tjedan dana stavili ste na stranu 28 eura (56 KM), a niste to ni osjetili. U mjesec dana tako ste uštedili 112 eura, prenosi Tips'n'Tricks.

Neki će da kažu kako nemaju 28 eura za sedmicu dana koje mogu da uštedete, pa stručnjaci kažu da u tom slučaju provjerite da li možete da ostvarite dodatni honorarni prihod, ili da smanjite troškove.

Recimo, kuhajte kod kuće i nosite svoju hranu na posao. Umjesto da kupujete kafu u kafiću, ponesite je od kuće u termosu ili kuhajte na poslu. Razmislite o tome mogu li drugi troškovi pričekati?

Ako svakodnevno razmišljate na takav način o svojim troškovima, vrlo brzo ćete ustanoviti kako je uz ovu metodu štednja vrlo jednostavna.

I upamtite, nemojte trošiiti taj novac tijekom godine. Čuvajte ga kako biste nakon 12 mjeseci imali na raspolaganju tačno 1.465 eura, a tada možete sebi dati oduška, navodi 24.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?