podaci Centralne banke BiH

U BiH 104.515 blokiranih računa poslovnih subjekata

racuni blokirani
03.05.2024.
u 17:04

U novom izvješću koji sadrži 4.219 stranice (15 stranica više nego  izvješćeod prošlog mjeseca), navedeno je i da su krajem travnja, odnosno početkom svibnja ove godine čak 57.192 tvrtke imale najmanje jedan blokirani račun

Krajem travnja, odnosno početkom svibnja 2024. godine u Bosni i Hercegovini je bilo čak 104.515 blokiranih računa poslovnih subjekata, što je u odnosu na izvješće iz prethodnog mjeseca povećanje za 276 računa, pokazuju podaci Centralne banke BiH.

U novom izvješću koji sadrži 4.219 stranice (15 stranica više nego  izvješćeod prošlog mjeseca), navedeno je i da su krajem travnja, odnosno početkom svibnja ove godine čak 57.192 tvrtke imale najmanje jedan blokirani račun, što je povećanje za  157 u odnosu na prethodni mjesec.

U ovom, ažuriranom izvješću blokiranih računa navedenih u Jedinstvenom registru računa Centralne banke BiH, pobrojane su pravne osobe iz svih sfera društvenog života, od privrednih poduzeća, trgovina, frizerskih salona, benzinskih crpki, ljekarni, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, tvrtki. Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi…

U prvom izvješću Centralne banke BiH, objavljenom početkom studenoga 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 tvrtke  imale bar jedan blokiran bankarski račun.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije