JESTE LI ZNALI

Stručnjaci otkrivaju: Evo zašto ne biste trebali stavljati krastavce u hladnjak

krastavci
shutterstock
04.04.2022.
u 07:51

Postoji jedno iznenađujuće mjesto gdje će se bolje očuvati nego ako ih stavite u hladnjak

Iako se krastavci obično mogu naći u hladnjaku, znanstvenici kažu da bi se to trebalo izbjegavati i da ih je bolje pospremiti na jedno drugo mjesto, piše Express.

Prema njihovom mišljenju, krastavci bi se trebali držati u kuhinjskom ormariću, jer će se tamo bolje očuvati nego u hladnjaku. Kako kažu, ako se krastavci čuvaju u hladnjaku, na temperaturi ispod 10 Celzijevih stupnjeva, mogu se previše ohladiti. Kad se previše ohlade onda postanu vodenasti, po njima se pojave udubljenja, i brže počnu propadati. 

Dakle, na temelju ove teorije stručnjaka, krastavci će dulje ostati svježi ako ih pohranite u kuhinjski ormarić ili čak u zdjelu s voćem. Trebali biste samo pripaziti da budu pohranjeni na nekom mjestu gdje nisu u izravnom kontaktu sa suncem.

Također, stručnjaci savjetuju da krastavce ne držimo pored drugog povrća i voća jer su oni osjetljivi na prirodni plin etilen koji uzrokuje da određena hrana sazre vrlo brzo, što može pokvariti krastavce. Jedna zanimljiva činjenica koju vrlo malo ljudi zna, a koju je otkrilo Europsko vijeće za informacije o hrani, je da krastavci zapravo pripadaju među voće zbog svojih sjemenki, a ne među povrće.

- Krastavci se klasificiraju kao voće jer sadrže sitne sjemenke u sredini i rastu iz cvijeta biljke krastavca - objasnili su iz Europskog vijeća za informacije o hrani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije