Diplomatska ofenziva jača

Strani stručnjaci traže rješenje za nova izborna pravila, iduća dva tjedna ključna za budućnost BiH

06.02.2018.
u 09:00

Kako se približava zakonski rok za raspisivanje općih izbora, a time i za izmjenu Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, međunarodna zajednica sve se aktivnije uključuje u pokušaje rješavanja tog problema.

Međunarodni akteri

Unatoč pokušajima iz Sarajeva da se minimizira i marginalizira posljedica neprovedbe presude Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića, sada je sasvim jasno kako ne postoje važeće zakonske odredbe po kojima bi se uspostavio federalni Dom naroda, a samim tim i izvršna vlast u Federaciji, te državni Dom naroda. Potpuna paraliza u kojoj bi se u slučaju neusvajanja novih odredbi Izbornog zakona našla cijela država, po mnogima, najveća je postdaytonska prijetnja stabilnosti BiH. Svjesni su toga i ključni međunarodni akteri koji su se uključili kao posrednici, ali i lobisti te sukreatori nekih mogućih rješenja.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

NO
normalan95
12:54 06.02.2018.

Šta god da predlože, ako u zakonu ne stoji Član o Vanrednim Izborima, posao je uzaludan. Sa ovim Članom ovi na vlasti, a ni opozicija neće moći mirno da spavaju po četiri godine u skupštinskim klupama i bez ikakvih posljedica. Narod će moći i na ulici potražiti varedne izbore, a bez materijalne štete i potpuno demokratski!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?