ZABRINUTI I TUŽNI

Stotine građana na prosvjedu u Gradačcu: Sustav nas ne štiti od zlostavljača poput Sulejmanovića

12.08.2023.
u 13:15

Nekoliko stotina građana okupilo se na gradskom trgu u Gradačcu, dan nakon krvničkog čina Nermina Sulejmanovića koji je ubio tri osobe, među kojima je i njegova nevjenčana supruga.

Okupljeni su poručili kako žive u strahu jer ih sustav ne štiti od osoba kao što je Sulejmanović. Posebno su prstom uprli u policiju i pravosuđe.

Građani Gradačca od jučer žive u strahu, a zbog svirepog pohoda 35-godišnjeg Nermina Sulejmanovića koji je počinio višestruko ubojstvo.

Krv u žilama posebno ledi činjenica kako je on likvidaciju nevjenčane supruge izvršio na očigled brojne javnosti, prenosivši sve uživo putem društvene mreže Instagram.

Tužni, ogorčeni i sa knedlom u grlu, brojni građani su se danas okupili na gradskom trgu, na prosvjednom okupljanju. Na takav način su poručili kako su uz sve žrtve obiteljskog nasilja, u čijim okovima se nalazila i Sulejmanovićeva partnerka.

Građani tvrde kako je ona slučaj prijavljivala policiji, ali kako je adekvatna reakcija očito izostala. Posebno ih zabrinjava to i što je nadležni sud odgovorio na način da je odbio donijeti mjeru zabrane prilaska Sulejmanovića nevjenčanoj supruzi.

"Nitko nije zaslužio da mu se dogodi ono što je zadesilo našu radnu kolegicu. On nije bio čovjek, već monstrum. Ja ne znam što su policija i pravosudne institucije radile jer je ona njima to sve prijavljivala. Očito, nisu reagirali jer da jesu to se ne bi dogodilo. Policija i pravosuđe nas ne štite od monstruma poput njega", kazala je jedna od okupljenih građanki, koja je ujedno i bila radna kolegica nesretne žene.

Njezina druga radna kolegica ističe kako je jučerašnji čin sramota za cijelu državu.

"Ovo više nije civilizirana država. Ovdje je gore nego na 'divljem zapadu'. Nadležni moraju se više pobrinuti o ženama, ali i nasilnicima, kako se nekome nešto slično više nikada ne bi ponovilo. Svejedno što je ona bila naša radna kolegica, mi smo ovdje došli zbog svih žena jer smo postale prepuštene same sebi", navodi ona.

Jedan od organizatora današnjeg skupa Miralem Topalović navodi kako se bh. društvo nalazi u posljednjem trenutku u kojem se moraju poduzeti adekvatni koraci.

"U svemu ovome je država zakazala. Ona mora nešto poduzeti jer se sve odigralo u gradu koji je prilično miran. Ubijena je žena koja je prijavila nasilje, a prošla je kroz velike strahote koje ljudski um ne može prihvatiti. Još poraznije je da je ta osoba pola sata hodala po gradu sa pištoljem, ulazeći u objekte. Mi se sigurnima ne možemo osjećati", kaže Topalović.

S druge strane, na ulicama Gradačca i danas se vidi povećana nazočnost policijskih službenika, a tragovi brutalnog čina i dalje su tu. Nadležni obavljaju uviđajne radnje i prikupljanju sve adekvatne informacije, dok građani, u strahu za svoju sigurnost se kreću javnim ulicama.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije