Humanitarka u Mostaru

Stoss daje punu potporu Čoviću i strankama HNS-a

hdzstoss
Foto: hdzbih.org
24.09.2014.
u 09:40

Njemačka humanitarka boravila u Mostaru na poziv tajnika za iseljeništvo HDZ-a BiH Nike Marušića i razgovarala s Čovićem i Bešlićem

Jučer je u posjetu Mostaru na poziv tajnika za iseljeništvo HDZ-a BiH Nike Marušića boravila Olga Stoss, najpoznatija njemačka humanitarka, čije je ime u Njemačkoj i u Hrvatskoj postalo sinonim za dobrotu i pomoć drugima koja je za svoj dobrotvorni rad dobila najveće njemačko odličje, Savezni križ za zasluge s ogrlicom. Nakon što je posjetila Udrugu djece s posebnim potrebama “Vedri osmijeh“ iz Mostara i nakon što ju je primio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, Stoss je posjetila Dom HDZ-a BiH gdje ju je primio predsjednik HDZ-a BiH i predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović. Stoss je prenijela Čoviću najnovije informacije oko prikupljanja sredstava za izgradnju centra za djecu s posebnim potrebama u Rodoču kraj Mostara za koji su njemački gradovi i humanitarci pokazali veliko zanimanje.Realizacijom ovog projekta Mostar će dobiti suvremeni srednjoškolski centar, osnovnu školu, dječji vrtić i ambulantu. Izgradnja suvremeno opremljenog školskog centra vrijedit će više od osam milijuna maraka. S obzirom da je Čović od samog početka uključen u realizaciju ovog projekta razgovaralo se i o budućim koracima suradnje, a neke su aktivnosti konkretno dogovorene. Na kraju posjeta Stoss je, kao visoka dužnosnica CDU-a Njemačke i jedna od prvih članica HDZ-a, naglasila i poručila kako HDZ Njemačke, poštujući odluku Predsjedništva HNS-a BiH o zajedničkom nastupu stranaka HNS-a na izborima daje punu potporu Čoviću i svim strankama okupljenim oko HNS-a te da će HDZ Njemačke uvijek nastojati štititi interese hrvatskog naroda, dosljedno pomagati u očuvanju jedinstva svih Hrvata BiH i da nikad neće podržavati podjele i izdaje u hrvatskom narodu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije