UPOZORENJA

Stomačni problemi koji prethode srčanom udaru

06.11.2020.
u 13:59

Ako osoba doživljava srčani udar, svaka minuta je dragocjena. Ali srčanom udaru prethodi niz signala koje tijelo šalje, a to nije samo bol u predjelu srca. Disfunkcija digestivnog trakta može biti signal za srčani udar. To je zato što su ovi organi i sustav u tijelu nekako povezani. Ako primijetite ova četiri probavna problema, zakažite pregled kod kardiologa. 

Digestivna nelagodnost tijekom srčanog udara pojavljuje se jer srce ima poteškoća s pumpanjem krvi kroz tijelo. Bol nastaje usljed oštećenja donjeg zida srčanog mišića koji se nalazi pored dijafragme.  Bol u gornjem dijelu stomaka, slični bolovi se osjećaju i prilikom proljeva ili napetosti stomaka. Pored toga, "napuhan" stomak može biti posljedica nakupljanja tečnosti u različitim dijelovima tijela zbog poremećaja rada srca. 

Žene često doživljavaju srčani udar, ali bez karakterističnog bola u predjelu grudi. One koje su preživjele srčani udar kažu da su osjećale bolove u stomaku, mučninu i povraćanje.

Ključne riječi
bol

Komentara 1

GE
genadij
14:23 06.11.2020.

Stomačni problemi? Fakat? Vidim da i VL ima problema sa nalaženjem ljudi koji znaju Hrvatski jezik. Možda su posudili članak od bratije iz Beograda?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?