ZANIMLJIVO

Što napraviti ako vam partner hrče i ometa san? Stručnjaci imaju odgovor

shutterstock
29.10.2020.
u 07:21

Procjenjuje se da 40 posto muškaraca i 24 posto žena redovito hrče, a dijeljenje kreveta s njima može vam uzrokovati nedostatak sna.

Ako vas nikada nije usred noći probudilo hrkanje vašeg partnera, pravi ste sretnik. Procjenjuje se da 40 posto muškaraca i 24 posto žena redovito hrče, a dijeljenje kreveta s njima može vam uzrokovati nedostatak sna. Srećom, postoje stvari koje vi i vaš partner možete pokušati da oboje dobijete kvalitetniji san, kako prenosi Mindbodygreen.

Predložite partneru da se pregleda

Prema stručnjacima, moglo bi postojati medicinsko objašnjenje za hrkanje vašeg partnera, pa je sugeriranje da ga oni prijave tijekom sljedećeg zdravstvenog pregleda dobar prvi korak. Ako imaju stanje poput apneje, njihov će liječnik to prepoznati i pomoći.

Pregovarajte

Nemojte se bojati prigovoriti partneru usred noći. Dogovorite se da, kad ga nježno gurnete i kažete da promijeni pozu za spavanje, to i napravi kako bi vam barem malo olakšao.

Isprobajte trik s teniskom lopticom

Tenisku lopticu sašite na stražnji dio gornjeg dijela pidžame, tako da vam se nalazi na kralježnici. Ona će spriječiti okretanje na leđa, odnosno u položaj za spavanje u kojem većina ljudi hrče. Ostali trikovi za prestanak hrkanja uključuju podizanje glave, uključivanje ovlaživača zraka ili korištenje nosne trake prije spavanja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?