SAMO TRI SASTOJKA

Stigli nenajavljeni gosti? Jednostavnim trikom ohladite pivo ili vino u kratkom roku

shutterstock
21.06.2020.
u 18:03

Jeste li znali da je stavljanje u zamrzivač zapravo najlošija opcija?

Nedavno istraživanje bavilo se pitanjem kako ohladiti pivo ili vino sa sobne temperature u što kraćem roku - rješenje imaju! Isprobali su nekoliko različitih metoda, a najbolja se pokazala ona s vodom, ledom i soli.

Kako The Sun prenosi, ta kombinacija može spustiti temperaturu piva s 19°C na nulu u samo pola sata! Sol će doprinijeti da se spusti za još otprilike 3 stupnja.

Najlošijom se pokazala metoda stavljanja piva u kantu s hladnom vodom, pivo je ostalo mlačno na nekih 18°C.

"U kantu vode stavite kilogram leda i 100g soli, ubacite limenke i boce i u samo pola sata temperatura će se spustiti s 18,9°C na 1,6°C", otkrili su istraživači i otkrili da su isprobali istu metodu samo bez soli i također djeluje, ali sol dodatno rashladi vodu, pa je zato najbolja opcija.

Rizična metoda je ona stavljanja boca u zamrzivač jer morate stalno razmišljati kada ih izvaditi da ne bi popucale, a nije se baš pokazala ni korisnom - temperatura piva spustila se sa 12,7°C na nešto malo ispod 8.

Posljednji način hlađenja piva je s mokrim papirnatim ručnicima. Zamotate bocu u njih i stavite u zamrzivač. Iako se donekle ohladi, ova metoda je neuredna jer se papirnati ručnici počnu raspadati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije