OTVARANJE PREGOVORA

Stari most u Mostaru osvijetljen bojama EU: Svi su složni, BiH pripada europskoj obitelji

23.03.2024.
u 19:32

Stari most u Mostaru večeras je osvijetljen bojama zastave Europske unije u čast otvaranja pristupnih pregovora Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji, a povijesnu odluku za našu zemlju Grad Mostar je obilježio na poseban način.

Zastava Europske unije sinoć je projicirana i na zgradu Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, dok se širom Mostara zajedno vijore zastave Europske unije sa zastavama Bosne i Hercegovine još od srijede, kad se iščekivala sudbonosna odluka o budućnosti naše zemlje.

Zanimljivo je napomenuti kako je ovo prvi put nakon rata, da se u Mostaru podjednako u svim dijelovima grada vijore iste zastave i to države Bosne i Hercegovine i Europske unije i da je to obilježje u najvećem hercegovačkom gradu podjednako važno svim građanima i politikom predstavnicima.

Podsjetimo kako je Europsko vijeće (EV) odobrilo u četvrtak otvaranje pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom za članstvo u Europskoj uniji, što je važno priznanje za našu zemlju koje dodatno produbljuje veze sa Europskom unijom.

Dan prije Mostarske ulice su bile okićene zastavama, a među građanima je vladao optimizam, te su prizore s gradskih ulica mnogi fotografirali za trajna sjećanja i društvene mreže.

Povijesnu odluku kako su je nazvali mnogi strani i domaći dužnosnici Grad Mostar je obilježio prigodno uz poruku, "Svi smo složni u jednom, Bosna i Hercegovina pripada europskoj obitelji".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije