jedinstvena čestitka

Stari most u bojama zastave SAD-a u povodu Dana neovisnosti

05.07.2020.
u 07:43

Mostarski Stari most sinoć je bio osvjetljen bojama zastave Sjedinjenih Američkih Država u povodu Dana neovisnosti SAD-a 4. srpnja i u povodu dva i pol desetljeća mira i partnerstva SAD i Bosne i Hercegovine.

S tog svjetskog spomenika mira, u organizaciji Centra za mir i multietničku suradnju, upućena je jedinstvena čestitka stanovnicima prijateljskih Sjedinjenih Američkih Država.

- Danas kada smo ujedinjeni u teškoj borbi protiv koronavirusa, važno je podsjetiti da su Sjedinjene Američke Države bile uz građane Mostara i Bosne i Hercegovine u najtežim trenutcima, te su imale ključnu ulogu u zaustavljanju agresije na BiH, a nakon toga i uspostavi trajnog mira. U tim naporima Mostar je imao posebno mjesto, kao grad koji je bio sastavni dio svih mirovnih sporazuma od Washingtonskog do Daytonskog - poručio je direktor Centra Safet Oručević.

Naveo je kako su se SAD oduvijek zalagale za Mostar kao jedinstveni grad svih njegovih građana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije