Ivan Rogić, zamjenik ravnatelja Federalnog zavoda MIO

Stanje teško, Zavod u FBiH diže novi kredit za isplatu mirovina

07.11.2016.
u 07:00

Zamjenik ravnatelja Federalnog zavoda MIO Ivan Rogić u intervjuu za Večernji list govori o financijskom stanju ovog zavoda, koje ocjenjuje jako lošim. Ističe kako je Zavod u deficitu većem od 212 milijuna konvertibilnih maraka. Naglašava kako je za redovitu isplatu mirovina nužno dizanje još jednoga kredita, i to vrlo skoro. Rogić se osvrnuo i na optužbe Saveza udruga umirovljenika FBiH na njegov račun.

Savez udruga umirovljenika FBiH nedavno je zatražio vašu smjenu optuživši vas da blokirate plaćanje računa za topličko liječenje i rehabilitaciju. Koji su razlozi za odbijanje?

- Savez udruga umirovljenika iz Sarajeva, a ne iz Mostara, traži moju smjenu zato što odbijam potpisati račune za tzv. topličko liječenje. Razlozi za takav stav su višestruki. Sporazum između Zavoda i Saveza udruga umirovljenika FBiH protuzakonit je, što je utvrdio i Ured za reviziju Vlade Federacije. Vlada FBiH u svibnju je donijela odluku da se prestane sa svim davanjima iz Zavoda, osim onih koji se odnose na isplatu mirovina. Upravni odbor također je donio odluku o prestanku davanja za topličko liječenje, kao i odluku da se ti računi ne plate. To znači da ja, kao zamjenik ravnatelja, imam pravo ne potpisati ono što smatram nezakonitim i što u biti jest nezakonito.

Napominjem da su prije ove račune potpisivali ravnatelj Zavoda i zamjenik ravnatelja Središnje službe te da su aktivirani bjanko potpisani nalozi od ravnatelja, koje su potpisali ravnatelj Središnje službe Zoran Zovko i zamjenik Muhidin Subašić. Predlažem da se ti računi i ubuduće plaćaju na ovaj način.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije