posluje kao neovisna, uspješna kompanija

Stanje „Steinhoff International Holdingsa“ neće utjecati na poslovanje Pepca

Pepco
Pepco
01.08.2023.
u 18:48

Pepco je 26. srpnja 2023. godine obaviješten o financijskim poteškoćama „Steinhoff International Holdingsa“, te kako bi spriječili daljnje špekulacije, uputili su priopćenje u kojem navode kako stanje „Steinhoff International Holdingsa“ neće utjecati na poslovanje „Pepco N.V.“. (PEPCO).

- Kompanija PEPCO posluje već nekoliko godina kao neovisna, uspješna kompanija s vlastitim financiranjem i jakim bilansom odvojenim od Steinhoff International Holdings-a. U srpnju 2023. godine, kompanija PEPCO je najavila daljnji strateški napredak, nastavljajući snažan rast prihoda i profita – vođen strategijom širenja lanca prodavnica – prihodi za 9 mjeseci porasli su za 19,3% uz konstantan rast, dostigavši ​​4,2 milijarde eura, navode u priopćenju. 

Kompanija PEPCO, koja posluje u 20 zemalja u Europi, postigla je svoj uspjeh i nastavit će ga ostvarivati ​​uz veliku podršku naših vijernih kupaca, snažan novčani tijek i pozitivan bilans stanja. U lipnju 2023. godine grupa je uspješno završila refinanciranje duga, napravivši prvu emisiju obveznica u vrijednosti od 375 milijuna eura, što je naišlo na veliko zanimanje međunarodnih i poljskih investitora, a vrijednost upisa bila je višestruko veća od ponude, ističu. 

- Nakon uspješnog izdanja obveznica, PEPCO je dobio pozitivne ocjene od tri vodeće rejting agencije - Fitch, S&P i Moody's, koje su zabilježile snažno poslovanje i zdrav organski profil rasta - kao rezultat programa razvoja lanca trgovina, obima i atraktivnosti ponude, u
segmentu vrijednosti, priopćio je Pepco. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije