sastanak

Stanje sigurnosti u Federaciji BiH zadovoljavajuće

mup
01.06.2016.
u 20:17

Stanje sigurnosti u oblasti kriminaliteta i javnog reda i mira za trvanj 2016. je zadovoljavajuće, ocjenjeno je danas na sastanku federalnog ministra unutarnjih poslova Aljoša Čampare i direktora Federalne uprave policije Dragana Lukača s ministrima i policijskim komesarima županijskih ministarstava unutarnjih poslova.

Određeni uspjesi u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, koji su evidentni u statističkim podacima i izvješćima policijskih agencija na razini Federacije BiH, nisu na odgovarajući način prezentirani u javnosti, zaključak je sudionika sastanka u Bihaću. 

Navedeno je kako se stječe pogrešan dojam da je broj otkrivenih i rasvijetljenih krivičnih djela doveo do drastičnog pogoršanja u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, pri čemu se ne uzima u obzir da je povećanje broja evidentiranih krivičnih djela u izravnoj vezi s kvalitetnijim i efikasnijim radom kriminalističkih istražitelja u istraživanju i dokumentiranju te grupe krivičnih djela.

Posebna pažnja na sastanku usmjerena je na pogoršanje stanja u oblasti sigurnosti cestovnog prometa. Sudionici sastanka su vezi s tim donijeli zaključak o izradi posebnih akcijskih planova radi provođenja preventivnih ali i represivnih aktivnosti na poboljšanju u toj oblasti, priopćeno je iz jFederalnog MUP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?