Gradska tržnica u Mostaru

Štandovi prepuni, a kupaca nikad manje

20.10.2018.
u 18:00

Uoči vikenda je na mostarskoj tržnici uvijek bila veće gužva nego ostalim radnim danima, ali nije više tako - govori nam Jozo koji već dugi niz godina građane Mostara opskrbljuje svježim voćem i povrćem, piše Večernji list BiH. 

Teško je...

- Evo, pogledajte, sad je 8.30 sati, a možete na prste prebrojati koliko ima kupaca na tržnici. Ovakve slike petkom, ali i drugim radnim danima prije niste mogli vidjeti. Kako je vrlo malo posla, i mi, sami trgovci, prisiljeni smo pomalo smanjivati količine ponuđenih proizvoda. Teško je - govori nam Jozo dok slaže mahunarke na svom štandu. Jozine riječi potvrđuju i naše fotografije s tržnice na kojima je u jutarnjim satima, kada je nekad sve vrvjelo od kupaca, bilo više trgovaca nego njih.

Nismo zadovoljni

- Cijene šipka i mandarine su od 1 do 1,50 KM, a kivija od 2 do 2,50 KM za već dozreli za konzumiranje. Cijena domaćeg limuna je 4 KM dok su cijene crvenog i bijelog luka, kao i krumpira, skoro standardne cijelu godinu - kazuje nam Jozo. Malo dalje za štandom zatekli smo aktualno, sezonsko povrće. - Nažalost, ne možemo biti zadovoljni prodajom, sve je teža ekonomska situacija. Evo, pogledajte mahune koje se žute kao dukat, jutros ubrane, stoje 4 KM za kilogram, a od jutros sam uspjela prodati samo pola kilograma. Trenutno ide relativno dobro glavati kupus za kiseljenje, a stoji 1 KM za kilogram. Zbog cijene i sezone najbolje ide - kazuje Mladenka. - Od svih štandova samo na dva ili tri možete zateći papriku - rogu. Jednostavno, ne isplati nam se nabavljati je, jer je nabavna cijena 2,50 KM za kilogram, i to u Berkovićima, kada odete po nju. Nedavno sam kupila tri kartona. Dva sam uspjela prodati, treći mi je propao pa sam na kraju imala više rashoda nego prihoda - kaže Mladenka. Cijena paprike roge, na dva štanda na kojim smo ih zatekli, 3 je KM po kg ili 2,80 KM po kartonu. Kako su iz domaćeg, vlastitog uzgoja, trgovci ih mogu prodavati po nabavnim cijenama. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?