Mostar

Stanari ostali zarobljeni u zgradi, obrušio se strop u ulici Stjepana Radića

Foto: Željko Milićević
1/3
05.09.2018.
u 12:51

Nesvakidašnji događaj desio se u ulici Stjepana Radića na broju 70 u Mostaru kada je došlo  do urušavanja dijela fasade  sa zgrade, odnosno izolacije koja je napravljena od građevinskog stiropola.

Samo pukom srećom nitko nije nastradao kada je danas oko 11 sati došlo do  obrušavanja fasade na samo stepenište koje vodi u zgradu. Kako saznajemo od gostiju koji su sjedili u obližnjem ugostiteljskom objektu u početku su čuli kao neko „pucketanje“ i odjednom kao da se nešto lomi.

- Pošto nismo iz kafića odmah mogli vidjeti što se dešava prišli smo ulaznim vratima zgrade i imali smo što vidjeti. Komplet strop koji je bio obljepljen građevinskim stiropolom odlomio se i i visio nad stubama, tako da je onemogućavalo da itko uđe ili izađe iz zgrade. Pošto se policijska stanica nalazi odmah pored zgrade policajci su po pozivu odmah došli, fotografirali, uvidjeli da nije bilo ozlijeđenih i nakon toga smo krenuli sa uklanjnjem izolacije kako bismo osposobili ulaz, govori nam gost iz obližnjeg kafića.

Dok su stanari skupljali dijelove stropa i s nevjericom gledali u ono što se desilo i pukom srećom izbjeglo da netko nastrada, saznajemo od jednog stanara da je izolacijska fasada postavljena prije četiri godine.

- Mi stanari u dogovoru prije četiri godine odlučili smo postaviti izolacijsku fasadu, pošto nam je većina stanova okrenuta prema sjeveru, pa je u zimskim danima teško zagrijati stanove. Do danas nikakvih problema nije bilo, nitko se ni na što nije žalio, a evo vidite što nas je danas dočekalo. Probali smo kontaktirati izvođača radova, ali saznajemo da je on trenutačno u Njemačkoj. Što će dalje biti ne znamo, bojimo se da ne dođe do daljnjeg obrušavanja fasade, govori nam stanar dok s nevjericom gleda u ono što se desilo.

Ovo nije prvi put da u Mostaru dolazi do obrušavanja dijelova fasade, već se to nekoliko puta dešavalo a danas je to zadesilo i stanare u ulici Stjepana Radića na broju 70.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?