Upoznaj sebe

Stalno brinete i jako ste nestrpljivi? 5 znakova koji otkrivaju da ste ovisni o stresu

15.06.2020.
u 07:36

Ako stres postaje dio vaše svakodnevice i već ste se pomirili s takvim načinom života, možda ste ovisni o tom osjećaju... Evo kako možete prepoznati da imate problem koji zahtjeva rješenje...

1. Ne prestajete brinuti o budućnosti: Stalna briga o tome što će biti sutra je alarm koji signalizira da ste doslovno ovisni o stresu. Jasno je da se planovi za budućnost trebaju raditi, ali ne smijete zanemariti činjenicu da nikada ne znamo što donosi sutra te treba biti spreman na promijene. To je i najbolji način za izbjegavanje stresa!

2. Stvarate stres gdje god se pojavite: Uvijek kasnite na posao ili kasnite s projektima pa se svi moraju prilagođavati vašem ritmu... Ukratko, gdje god se pojavite, stvarate stres i više volite raspored koji je pun obaveza nego život bez problema. 

 

3. Brojite sekunde: Iako postoje situacije kada moramo računati svaku minutu, ali ako brojite svaku sekundu pritom ne radeći ništa drugo, vjerojatno ste ovisni o stresu. Živcira vas svaka sekunda čekanja lifta? Umirite se i naučite strpljivosti, piše Ordinacija.hr.

 

Shutterstock

 

4. Nestrpljivi ste i po pitanju drugih ljudi: Bilo da ste majka, zaposlenik ili šef, stres je vaš najbolji prijatelj... Svakom odnosu dodate malo stresa, očekujete od drugih da rade samo ono što im kažete i ljuti ste kad god se to ne poštuje? Možda imate problem...

5. Drama je ono što vas pokreće: Ako sami ne stvorite dramu, ona će pronaći put do vas. Kao ovisnik o stresu, imate problem sa svime što vodi do mirnog života – usmjereni ste na stvaranje drame jer bez nje je vaš život dosadan... ovo sigurno predstavlja problem pa pokušajte pronaći način kako ga riješiti. 

 

 

Shutterstock 1606546576

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije