nekoliko savjeta

Šta obući kako biste prekrili nesavršenstva poput malih grudi

odjeća
26.08.2021.
u 11:40

Sigurno ste se bar jednom dovele u situaciju da ste dugo razmišljale šta obući, a da vam odabir pomogne da istaknete svoje najbolje adute, a da istodobno prikrije i one male nedostatke.  

Načinom odjevanja moguće je prikriti određene nedostatke na vašem tijelu, pa tako i male grudi.

Naglasite ruke i ramena

Neka vaša odjeća stavlja naglasak na ruke i ramena, umjesto na grudi. Primjerice, majica sa okruglim otvorom i kratkim rukavima je jedan način da to uradite. Cilj je privuči pažnju na gornji dio tijela, ali tako da fokus ne bude na grudima.

Birajte modele sa visokim ovratnikom

Dublji izrazi privlače pažnju na grudi dok viši ovratnici čak i dodaju na volumenu. Stoga ako želite da se veličina vaših grudi ne primjeti birajte odjeću s visokim ovratnikom.

Nosite šire stvari

Široka odjeća idealna je za prikrivanje mnogih nedostataka na tijelu, pa tako i malih grudi. Ako nosite šire lepršave košulje ili hlače, skrenut ćete fokus s grudi.

Nosite majice sa džepom na grudima

Ženama koje imaju male grudi preporučuje se da nose majice s džepom jer im to vizuelno pruža puniji izgled grudima. Čak će svaki detalj oko grudi imati isti učinak.

Nostite široke kaiševe

AKo želite da u vašoj odjevnoj kombinaciji maknete fokus sa grudi rješenje možete naći i u dodacima. Široki kaiševi su još jedan način da se naglasi struk i doda malim grudima na veličini.

Birajte odjeću s volanima i naborima

Nošenje odjeća s volanima i naborima također je izvrstan prijedlog kako bi vaše grudi izgledale veće. Nosite gornje dijelove sa karnerima, nekim radom ili ukrasima oko grudi. To će dodati volumen bez pretjerivanja.

Nosite pletene džempere

Bilo šta što ima reljefni rad po sebi će učiniti grudi većim, dok će ravno i pripijeno umanjiti grudi. U hladnijim mjesecima, za vas su super pleteni džemperi, a ne fini. Žene sa velikim grudima će vam pozavidjeti na ovome.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?