DOK JE BIO NA GROBLJU

Srpskom Paganiniju ukradena violina vrijedna 500.000 eura

20.12.2019.
u 07:35

Vio­li­na je bi­la u au­to­mo­bi­lu ko­ji pri­pa­da vio­li­ni­stu Félixu Lajkóu koji ni­je za­klju­čao au­to, ta­ko da su dvo­ji­ca kra­dlji­va­ca bez mu­ke odnijela skupocijenu vio­li­nu

Policija je nakon mjesec dana uhitila dvojicu muškaraca koji su tzv. srpskom Paganiniju Félixu Lajkóu ukrali skupocjenu violinu iz automobila dok je bio na groblju.

Ne­nad S. (50) iz Te­me­ri­na i Pre­drag J. (47) iz Sta­re Pa­zo­ve prema pisanju Kurira su znali da ovaj instrument datira iz 19. stoljeća i da vrijedi čak 500.000 eura.

- Kra­đa se de­si­la u pre­pod­ne­v­nim sa­ti­ma u Ba­č­kom Pe­tro­vom Se­lu. Vio­li­na je bi­la u au­to­mo­bi­lu ko­ji pri­pa­da vio­li­ni­stu Félixu Lajkóu koji ni­je za­klju­čao au­to, ta­ko da su dvo­ji­ca kra­dlji­va­ca bez mu­ke odnijela skupocijenu vio­li­nu - ka­že Kurirov izvor i do­da­je da je sr­p­ski Pa­ga­ni­ni kra­đu pri­ja­vio po­li­ci­ji istog da­na.

Dvojac je uhićen u No­vim Ba­no­v­ci­ma, a jedan je pokušao pobjeći od policije. Ukradena violina bila je kod Predraga koji ju je bacio dok je bježao. Srećom, instrument se nije oštetio, a Predrag koji se trebao naći s potencijalnim kupcem na parkiralištu u No­vim Bano­v­ci­ma je uhvaćen.

Istovremeno policija provjerava je li krađa bila naručena.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije