Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Sredstva za Fond solidarnosti za pružanje prioritetnih najsloženijih oblika zdravstvene zaštite

14. siječnja 2021. u 17:25 0 komentara 19 prikaza
zdravstvo

S ciljem osiguranja sredstava federalne solidarnosti, za financiranje prioritetnih vertikalnih programa zdravstvene zaštite od interesa za Federaciju BiH i za pružanje prioritetnih najsloženijih oblika zdravstvene zaštite iz određenih specijalističkih djelatnosti na teritoriji FBiH, Federalna vlada danas je donijela Odluku da će u Fond solidarnosti FBiH u 2021. godini biti izdvajano 10,2 posto od ukupnih prihoda ostvarenih na osnovu doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje.
 
Doprinosi za obvezno zdravstveno osiguranje uplaćuju se na račune zavoda zdravstvenog osiguranja županija i na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za uplatu izdvojenih sredstava Fonda solidarnosti određenih Pravilnikom o načinu uplate, pripadnosti i raspodjeli javnih prihoda u FBiH. Preostalih 89,8 posto ukupno prikupljenih sredstava usmjerava se na račune županijskih zavoda zdravstvenog osiguranja.
 
Vlada FBiH će o ovoj odluci, koja stupa na snagu narednog dana od objave u "Službenim novinama FBiH", a primjenjuje se od 1.1.2021. godine obavijestiti Parlament FBiH u roku od 15 dana.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.