Matematičari

Srednja škola ‘Stolac’ bila domaćin natjecanja Pitagorinih sljedbenika

23.03.2016.
u 11:00

U organizaciji Udruge matematičara “Ruđer Bošković” Mostar i Srednje škole “Stolac”, održano je tradicionalno natjecanje učenika SŠ iz matematike. Slobodno se može reći da je Stolac proteklog vikenda bio u znaku sljedbenika Pitagore. Uz više od 220 mladih, te 55 profesora iz 31 škole, članove Udruge matematičara, nastavno osoblje domaćina SŠ “Stolac” imalo je pune ruke posla oko natjecanja i njegove organizacije. Najviše uspjeha imali su učenici Gimnazije fra Grge Martića iz Mostara koji su od ukupno 12 prvih mjesta osvojili pet, s tri prva mjesta po uspješnosti, a slijedi ih KŠC “Don Bosco” Žepče.

Dva plasmana od prvog do trećeg mjesta imala je Gimnaziji fra Dominika Mandića iz Širokog Brijega, dok su po jedno imali Opća gimnazija fra Martina Nedića iz Orašja i SŠ “Stolac”. Domaćini su posebice bili ponosni na jedno treće mjesto svoje predstavnice. Inače, učenici mostarske gimnazije osvojili su prva mjesta u konkurenciji drugog i četvrtog razreda, Žepčaci su osvojili prvo mjesto u konkurenciji prvih, a Širokobriježani trećih razreda. Na početku programa matematičare su u dvorani Srednje škole pozdravili ravnateljica Mirjana Biletić, Pavo Šljivić, savjetnik Marinka Ćavare, predsjednika Federacije BiH, te Niko Sušac, čelnik Udruge matematičara. Ravnateljica Biletić je uz riječi dobrodošlice sudionicima poželjela i dobre rezultate. Uspješan nastup poželio je i savjetnik Šljivić, dok je Niko Sušac naglasio da već sami dolazak na natjecanje predstavlja priznanje. Profesor Sušac ujedno je i proglasio natjecanje otvorenim, nakon čega se trema preselila u učionice. Prvoplasiranim mladim matematičarima nagrade je osigurala Hypo banka... •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije