Zbog cijena goriva

Srbija zbog prosvjeda u prometnom kolapsu, za danas blokade prometa najavljene i u BiH

10.06.2018.
u 08:00

Srbiju su u petak poslijepodne blokirali prosvjedi zbog poskupljenja goriva, a vozači su u nekim gradovima potpuno zapriječili prometnice zahtijevajući da država smanji poreze i svoj udio u cijeni benzina i dizela. Sličan scenarij pripremaju, barem sudeći prema Facebook grupi “Stop poskupljenju goriva!!!”, i vozači u BiH, piše Večernji list BiH. 

Naime, više od 5,5 tisuća članova spomenute grupe najavljuje blokadu cesta diljem BiH. 

- Ovo se mora širiti dalje da cijela BiH bude obaviještena, znači, svi građani BiH 10. lipnja. 2018. u 17 sati staju na ulice gdje god se našli u tom trenutku, a bilo bi najbolje na glavnim ulicama… Pravimo zastoj na sat vremena svakog dana u 17 sati od 10. lipnja, pa dalje sve dok se cijene goriva ne smanje…”, navodi se u objavama korisnika Facebooka. 

Na društvenoj mreži Facebook proteklih dana vlada negodovanje građana BiH, Srbije i Hrvatske zbog visokih cijena goriva. Cijene goriva u BiH od prošlog mjeseca veće su za pet do 10 feninga po litri, a ovo je, inače, treće poskupljenje goriva od početka godine. Slične grupe osnovane su i u Hrvatskoj, a prosvjedi u ovoj zemlji najavljeni su za 15. lipnja.

- Naša inicijativa je da 15. lipnja od 17 do 17.10 sati imamo spontano okupljanje građana i da ugasimo aute na većim prometnicama u gradu kako bismo Vladi ukazali na prekomjerna potraživanja i namete za gorivo - kazao je pokretač inicijative “Stop rastu cijena goriva” Vedran Franc. Da ovdje nije riječ samo o praznom pisanju objava po društvenim mrežama, potvrdilo se upravo u Srbiji. 

Blokada je počela oko 17 sati kada su vozači automobilima blokirali neke ključne prometnice u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pančevu, Šapcu, Novom Pazaru, Užicama, Subotici i drugim gradovima. 

Neki su na kolnicima igrali nogomet, a na društvenim mrežama objavljene su videosnimke uličnog nogometa iz Novog Sada, Beograda i još nekih gradova. Slike iz svih ovih gradova svjedoče o potpunom prometnom kolapsu. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?