Sastanak Grubeše i Ruždića

Srbija spremna svoja pozitivna iskustva i dobre prakse podijeliti s BiH

07.11.2017.
u 10:24

Na marginama ministarskog sastanka Upravnog odbora Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA-e) u Tirani, održan je bilateralni sastanak između ministra pravde Bosne i Hercegovine Josipa Grubeše i ministra javne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije Branka Ruždića, priopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.
 
Na sastanku je razgovarano o trenutnom stanju u pogledu reforme javne uprave u Bosni i Hercegovini i Republici Srbiji, te o prioritetima kojima je potrebno posvetiti posebnu pozornost u narednom razdoblju. Ministar Grubeša istaknuo je da reformski procesi u području javne uprave predstavljaju jedan od ključnih prioriteta kako Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine, tako i cijele države, uzimajući u obzir intenziviranje aktivnosti na bh. euro-integracijskom putu, te imajući u vidu činjenicu da u Bosni i Hercegovini još nije usvojen novi strateški okvir za reformu javne uprave. 

Ministar Ruždić istaknuo je da je u Republici Srbiji u proteklih 4-5 godina učinjeno mnogo po pitanju optimiziranja javne uprave, te da je i ReSPA kroz svoje aktivnosti i analitičke dokumente doprinijela reformskim aktivnostima. 

Pored toga, ministar Ruždić istaknuo je da je Republika Srbija spremna svoja pozitivna iskustva i dobre prakse podijeliti s Bosnom i Hercegovinom, te da su djelatnici Ministarstva javne uprave i lokalne samouprave spremni pomoći kolegama iz Bosne i Hercegovine u provođenju istih ili sličnih reformskih aktivnosti u Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije