Ivica Dačić poručio

Srbija se neće miješati u unutarnje stvari BiH i RS

dacic
21.08.2016.
u 20:23

"Čuli ste da Srbija neće svojim sudjelovanjem da ispadne kao da se miješa u unutarnje prilike u RS i BiH, ali naš interes je sigurno stabilnost i u RS i BiH", rekao je Dačić

Povodom referenduma u Republici Srpskoj o Danu Republike, Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova Srbije, ponovio je da se Srbija neće miješati u unutarnje stvari BiH i Republike Srpske. On je podsjetio da je skoro cijela Vlada Srbije prije dva dana bila u Donjoj Gradini na obilježavanju 75 godina od formiranja koncentracijskog logora Јasenovac i da je Vučić tamo imao susret s najvišim dužnosnicima Srpske, da je nazočio i srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ali da nije bilo riječi o referendumu. 

"Čuli ste da Srbija neće svojim sudjelovanjem da ispadne kao da se miješa u unutarnje prilike u RS i BiH, ali naš interes je sigurno stabilnost uopće i u RS i BiH", istaknuo je Dačić, javlja Srna. 

Komentirajući izjave pojedinih političara u Srbiji koji kažu da se Srbija treba založiti za otkazivanje referenduma u RS, Dačić je rekao kako je zanimljivo da ti političari uvijek imaju nešto reći kad je riječ o Srbima, a ne čuje ih da kažu nešto protiv, na primjer, hrvatskog nacionalizma. 

"Kako se nisu oglasili kad je zabranjeno Vučiću, Nikoliću i Dačiću da dođu u Srebrenicu, kako se baš svi oglašavaju na istoj liniji u skladu s onim što netko želi da bude poruka Srbima? Ne čudi me, to je više retoričko pitanje. Zato što sam siguran da to ne služi interesima srpskog naroda. A kome služi, to je pitanje za analitičare", rekao je Dačić. 

On je istaknuo da je američki potpredsjednik Joseph Biden tijekom nedavnog posjeta Beogradu prenio da je negativno iznenađen činjenicom da su bošnjački političari u BiH, i nakon prošlogodišnjog posjeta Vučića Srebrenici, izrazili stav da je državno rukovodstvo Srbije nepoželjno ove godine u Srebrenici. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?