naoružanje

Srbi moderniziraju vojsku, nabavili pištolje "glock 17" i puškomitraljeze "Minimi"

Robert Anić/Pixsell
22.11.2017.
u 10:18

Broj pištolja i puškomitraljeza o kojima je riječ definiran je potrebama jedinica Vojske Srbije i programskim dokumentima opremanja.

Vojska Srbije u okviru modernizacije i jačanja oružanih snaga, nabavlja austrijske pištolje "glock 17" i belgijske puškomitraljeze "Minimi". 

- Broj pištolja i puškomitraljeza o kojima je riječ definiran je potrebama jedinica Vojske Srbije i programskim dokumentima opremanja. Pištolj koji se nabavlja je "glock 17" kalibra 8 mm, proizvođača "Glock" iz Austrije, a puškomitraljez je "FN minimi" kalibra 5,56 mm, proizvođača "Herstal" iz Belgije" - navodi se u odgovorima Ministarstva obrane na pitanja "Politike" u vezi s tom nabavkom. No, nema odgovora na sva pitanja, piše Blic.

- Informacije o količini koja se naručuje, koje će jedinice koristiti navedeno naoružanje, koja je vrijednost nabavke i tko je dobavljač, predstavljaju povjerljive podatke, budući da je riječ o proceduri opremanja koja je u toku i koja je predmet programskih dokumenata opremanja stupnjevanih kao "vojna tajna - povjerljivo" - navode u srpskom Ministarstvu obrane.

Kako ističu, prilikom odlučivanja o opremanju jedinica, Ministarstvo obrane i VS uvijek se vode interesima unapređenja operativnih sposobnosti jedinica. U svakom slučaju, vojska dobiva najsuvremenije streljačko naoružanje, ističe "Politika" i dodaje da je "glock 17" najpopularniji službeni pištolj na svijetu, a da je puškomitraljez "minimi", koji koristi metke standardnog NATO puščanog kalibra, veoma popularan među pripadnicima specijalnih jedinica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?