Skandal u kupu

Spremaju se neviđeni pravni koraci u hrvatskom nogometu: ‘Pred vrhom saveza z... se s nama, kakvi su to levati?!’

01.06.2020.
u 09:41

Osječani planiraju poduzeti legalne korake koji dosad nisu viđeni u pojedinačnom slučaju u hrvatskom nogometu.

Dugo će se još pričati o sinoćnoj ludoj polufinalnoj utakmici hrvatskog Kupa između Rijeke i Osijeka na Rujevici (3:2), a posebno o onom što se dogodilo nakon.

Fizički obračun na parkingu

Naime, kako je navedeno u zapisnik utakmice, došlo je do fizičkog kontakta između igrača. Preciznije, delegat utakmice Ivan Smokrović napisao je u zapisnik da je nakon utakmice na parkiralištu rujevičkog stadiona napadač Osijeka Eros Grezda šakom u glavu udario napadača Rijeke Antonia Mirka Čolaka. Delegat dodaje i kako je u trenutku pisanja zapisnika policijski očevid u tijeku, javlja riječki Novi List.

24sata neslužbeno doznaje kako je Mirko Čolak u trenutku napada hodao prema svom automobilu, a Grezda se zaletio i opalio ga. Netko obučen u Osijekovu trenirku napadača Rijeke čak je i pljunuo. 24sata iz kluba također neslužbeno doznaje kako Osječani planiraju poduzeti legalne korake koji dosad nisu viđeni u pojedinačnom slučaju u hrvatskom nogometu…

 

Delegatski izvještaj prenosimo u cijelosti:

‘Grezda šakom u glavu udario igrača HNK Rijeka br. 17 Čolak Mirko Antonio, a zbog čega je intervenirala policija’

“Na današnjoj utakmici ekipa HNK Rijeka imala je kumulirano 5 opomenutih ili isključenih igrača čime je ostvarena disciplinska povreda iz čl.54 DP HNS, a ekipa NK Osijek je imala kumulirano 8 opomenutih i isključenih igrača i službenih osoba čime je i u odnosu na ovu ekipu ostvarena disciplinska povreda iz čl.54 DP HNS. Po završetku utakmice, tijekom pisanja ovog zapisnika, delegatu utakmice je prijavljeno da je u prostoru stadiona Rujevica na parkiralištu ispred svlačionica došlo do fizičkog napada na način da je igrač NK Osijeka br. 11 Eros Grezda šakom u glavu udario igrača HNK Rijeka br. 17 Čolak Mirko Antonio, a zbog čega je intervenirala policija te u trenutku pisanja ovog zapisnika vršila službenu obradu istog događaja”.

Ivica Kulešević, trener Osijeka, bijesnio je nakon dvoboja, a sportski direktor Osijeka Alen Petrović za 24sata istaknuo je:

“Ovo je najveća krađa u mojoj karijeri. Rijeka nije postojala na terenu dok se sudac nije umiješao. Mi toliko ulažemo u klub, a onda se u polufinalu Kupa pred vrhom HNS-a ovako z**ebavaju s nama. Kakvi su to sudački levati”.

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Marin Skender: ‘Sramota, skandal, izbacili su nas iz finala’

‘Dužan’ nije ostao ni Marin Skender, njegov pomoćnik:

“Ovo nisu čista posla. Jović u VAR sobi, a Pajač na travnjaku. Sramota, skandal, izbacili su nas iz finala”; rekao je nakon utakmice za 24sata.

Branitelji naslova pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa, igrači Rijeke plasirali su se u finale ovosezonskog izdanja tog natjecanja zahvaljujući 3:2 (0:1) domaćoj pobjedi protiv Osijeka u polufinalu do koje su stigli nakon velikog preokreta.

Osijek je manje od pola sata prije kraja utakmice vodio s 2:0 golovima Bočkaja (16, 48), no Rijeka je s igračem više na travnjaku i uz obilatu pomoć suca Pajača uspjela ostvariti preokret pogocima Murića (66), Čolaka (73-11m) i Yatekea (86).

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije