SAMO SE ČEKA NAREDBA

Sprema se velika akcija u Gornjoj Maoči

'bih...donji vakuf...09.09.2009...pripadnici sipa-e u pretresu policijske postaje donji vakuf, jajce i uhicenje osumnjicenika za ratne zlocine nad hrvatima Photo:Zoran Grizelj /Vecernji list VLM/PIXSE
Foto: 'Zoran Grizelj VLM/PIXSELL'
12.01.2014.
u 10:44

Izvori tvrde da je u tijeku prikupljanje važnih obavještajnih informacija o djelovanju pojedinih ekstremista iz Gornje Maoče

Sigurnosne strukture u BiH spremaju novu invaziju na vehabijsku zajednicu u Gornjoj Maoči, koja je označena kao jedan od najvažnijih regrutnih centara za odlazak džihad ratnika iz BiH u Siriju, piše "Pres Republika Srpska".

Obavještajni krugovi navode da bi ova operacija trebalo biti mnogo veća od akcije "Svjetlost" iz 2010. godine, u kojoj je sudjelovalo 600 policajaca iz gotovo svih sigurnosnih agencije u BiH. 

Akcija je povezana sa nastojanjima ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića da se zakonom spriječi odlazak mladića iz BiH na strana ratišta, pogotovo u Siriju. 

Izvori tvrde da je u tijeku prikupljanje važnih obavještajnih informacija o djelovanju pojedinih ekstremista iz Gornje Maoče, prije svega Nusreta Imamovića, koji je označen kao jedan od glavnih likova preko kojih se vrši regrutacija za odlazak u Siriju. 

Prema informacijama sigurnosnih lužbi, u Siriji trenutno ratuje šezdesetak državljana BiH, ali pojedini stručnjaci tvrde da je taj broj višestruko veći.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar bucalo
bucalo
15:07 12.01.2014.

ma nek idu to im je njihov djihad

JA
ja1970
08:45 14.01.2014.

price za malu djecu

BO
Bosnjak
12:51 14.01.2014.

Neka policija radi svoj posao. I naravno da je tako sto sramotno i nije u redu i da nailazi na osude Bosnjackog stanovnistva. Nasa zelja bi jos bila da se napokon sazna a i osudi ko su bili Grcki, Rumunski, Ruski, Ukrainski dobrovoljci na podruciju HR i BiH, koji su narod, nas, na nasoj zemlji ubijali !

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije