KORISNO

Spavate li popodne? Možda je pravo vrijeme da počnete

26.09.2019.
u 08:50

Popodnevno spavanje utječe na odmor tijela, ali i mozga, a evo koliko vremena je najbolje posvetiti ovoj aktivnosti kako bi imala učinka

Spavanje po danu može poboljšati motoričke sposobnosti, ubrzati vrijeme reakcija, a jednako tako može i poboljšati raspoloženje. 

Nekima je potrebno samo 10 do 20 minuta popodnevnog odmora kako bi se osjećali kao novi. 

Kod stresa ili nervoze poželjno je popodne odspavati otprilike 60 minuta. Nakon toga dolazi do promjene raspoloženja, a i stres će biti osjetno manji. Također, poboljšat će se i pamćenje. Neka istraživanja tvrde kako čak i malo sna može bitno utjecati na bolje učenje i pamćenje. 

Doktorica Sara Mednick kaže kako samo 90 minuta sna može imati jednaki učinak kao i spavanje od osam sati. Dodala je i kako je najbolje vrijeme za popodnevni san između 13 i 15 sati, dok je poslije 16 sati prekasno jer može doći do problema sa spavanjem navečer.

Ljudi koji spavaju popodne imaju i manje problema s bolestima srca. Prema stručnjacima, čije istraživanje je objavljeno u British Medical Journalu, oni koji barem dva puta tjedno spavaju popodne izrazito si pomažu u sprečavanju srčanog udara.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije