nakon odluke UNESCO-a

Spahić: Upis stećaka na Listu svjetske baštine UNESCO-a povijesni događaj

Ibrahim Spahic
15.07.2016.
u 19:45

Predsjednik Međunarodnog centra za mir i direktor Festivala Sarajevska zima Ibrahim Spahić povijesnim događajem nazvao je odluku Komiteta UNESCO-a da stećke upiše ne Listu svjetske baštine.

Mišljenja je da su Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska i Srbija, kao i Europa, upisom stećaka na Listu postali središte za znanstvena i kulturna istraživanja, ali i nova turistička odredišta. 

Uputio je najiskrenije čestitke svim suradnicima na projektu, posebno ekspertima i Ministarstvu civilnih poslova BiH, Komisiji UNESCO-a i ostalim institucijama susjednih zemalja.

- Danas je vijest iz Istanbula povod da dijelimo radost i ponos u jugoistočnoj Europi, magičnom poetskom prostoru svijeta - kazao je Spahić.

Dodao je da zapisi i crteži na stećcima o vremenu i prostoru svjedoče o ostvarenom snu Kamenog spavača.

- Radimlja i druga mjesta u regiji bit će mjesta novih svjetskih pohoda, mjesta koja svjedoče o našoj i svjetskoj kulturi i civilizaciji - podvukao je Spahić u priopćenju iz Press službe Međunarodnog centra za mir.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?