NEOČEKIVANI GOSTI

Šokirao se kada je vidio tko mu je hodao po kući dok njega nije bilo

19.05.2018.
u 17:30

Kada je došao, vidio je da mu je oštećen zid, da mu stvari nisu na mjestu kao i strgana vrata od pseće kućice

Neobičan prizor zatekao je muškarca iz Kalifornije koji je pregledavao snimke s nadzorne kamere koju je postavio u kuću.  

Iako bi policajci trebali biti u službi građana i čuvati ih, muškarac je ispričao kako se nije osjećao najsigurnije kada je na snimkama vidio skupinu policajaca koji mu hodaju po praznoj kući, a pri tome ih on nije ni pozvao već su tamo obavljali policijsku vježbu. 

Sve je počelo pozivom susjeda koji je policiji rekao da su vrata od kuće otvorena već par sati pa su došli na intervenciju. 

- Tek smo se doselili i taj dan smo zaboravili zaključati vrata', rekao je vlasnik. 

Nakon što su vidjeli da nema nikoga, odlučili su odraditi 'trening' kako bi novi policajci u praksi naučili kako se kretati po području koje treba provjeriti. 

Kada je došao, vidio je da mu je oštećen zid, da mu stvari nisu na mjestu kao i strgana vrata od pseće kućice. 



 

- Da nisam imao kamere mislio bih da sam opljačkan, a ne da su imali policijsku vježbu u mojoj kući', rekao je muškarac. 

Na snimkama se vidi policajac koji ulazi u kuću kroz prozor, a u jednom trenutku jedan policajac govori drugima:

- Momci, želim da je cijelo područje 'čisto'', a na odlasku je jedan policajac podragao psa koji se nalazio u kući.

- Ostalo je mnogo neodgovorenih pitanja u ovom slučaju, ali lakše je kada vidim da su postupali odgovorno' rekao je nakon početnog šoka i nesigurnosti vlasnik.

Odvjetnik Bill Portanova kaže kako policija nije postupala protiv zakona:

- Ništa ilegalno nisu napravili. Nisu prekršili nijedan zakon, a 'incident' je potrajao tek nekoliko minuta. Mislim da je ovaj trening dobar u pogledu budućnosti kako bi se potencijalno spriječili pravi provalnici', rekao je Portanova te zaključio kako su policajci ipak mogli 'ostaviti poruku kako bi vlasnik znao da su oni bili'.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?