Sočna torta od naranče i čokolade: Savršena kombinacija za slatki užitak

03.02.2024.
u 11:31

Sočan, čokoladni biskvit i lagana krema s aromom naranče! Savršena kombinacija za uživanje u svakom zalogaju!

Sastojci:

Čokoladni biskvit:
▪ 4 jaja
▪ 150 g šećera
▪ 50 g čokolade u prahu
▪ 50 g kakaa u prahu
▪ 150 ml vruće vode
▪ 100 ml ulja
▪ 60 g glatkog brašna
▪ 1 žličica praška za pecivo

Krema od naranče:
▪ 1 l soka svježe cijeđenog soka od naranče
▪ naribana korica 2 veće naranče
▪ 200 g šećera
▪ 130 g gustina
▪ 200 ml slatkog vrhnja

Sirup od naranče:
▪ 100 ml svježe cijeđenog soka od naranče
▪ 100 g šećera

Dekoracija:
▪ 300 ml slatkog vrhnja
▪ naribana čokolada, kriške naranče

Priprema:

U zdjelici pomiješajte kakao, čokoladu u prahu i vruću vodu. Ostavite sa strane.

Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i pripremljenu smjesu od čokolade i kakaa.

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i izmiksajte ih u čvrsti snijeg.

U čokoladnu smjesu naizmjenično dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Sve lagano miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu izlijte u kalup za torte (28 cm). Biskvit pecite 15-20 minuta na 180°C, čačkalicom provjerite je li pečen.

Dok se biskvit peče pripremite preljev. Svježe cijeđeni sok od naranče procijedite od pulpe, pomiješajte sa šećerom i kratko prokuhajte, 2-3 minute. Vrući biskvit prelijte vrućim sirupom od naranče i šećera.

Za 1 l sok treba će vam otprilike 10 većih naranči. Sok od svježe cijeđenih naranča procijedite tako da uklonite pulpu. Manji dio soka pomiješajte s naribanom koricom naranče, gustinom, šećerom. Dobro izmutite tako da uklonite sve grudice. Ostatak soka zagrijte do vrenja, dodajte pripremljenu smjesu i kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete gustu kremu. Kremu premjestite u zdjelu za miksanje, površinu prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

Ohlađenu kremu izmiksajte s tučenim slatkim vrhnjem. Kremu nanesite preko ohlađeno biskvita, a vrh premažite tučenim slatkim vrhnjem. Tortu slažite u kalupu i ostavite ju preko noći s obručem tako da se krema dobro stisne.

Ovu prekrasnu i ukusnu pripremila je Jannette čije recepte možete pronaći na web stranici Slatki svijet, a možete je pratiti i na FacebookuInstagramuTwitteru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije