dodik:

SNSD neće nazočiti sjednici o trošarinama 5. travnja

Zastupnički dom
03.04.2017.
u 11:34

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da zastupnici te stranke neće 5. travnja nazočiti sjednici Zastupničkog doma parlamenta BiH na kojoj bi trebalo da se razmatraju izmjene Zakona o trošarinama.

Sjednicama, dodao je, SNSD ne prisustvuje iz ranije poznatih razloga.

Istovremeno, optužio je Savez za promjene da izbjegava da realizira obaveze na koje su pristali u Zajedničkoj izjavi lidera.

 -  To izbjegavaju iz nekih kalkulantskih razloga – kazao je ističući da želi da vide odgovornost onih koji su preuzeli obaveze.

Zna, dodao je, i da SDS o ovom pitanju „ima i ozbiljne razgovore sa strancima“, kojima su naveli da bi oni glasali za trošarine kada bi to uradio i SNSD.

Dodik tvrdi da za razliku od SDS-a njegova stranka ne mora nikome da daje nikakva obećanja, ali ako je, ponavlja, potrebno, mogu da razgovaraju sa SDS-om, koji može da inicira te razgovore, umjesto njega.

Lider SNSD-a je u izjavi novinarima u Banjoj Luci ponovio da je RS ispunila sve svoje obaveze iz Pisma namjera za aranžaman s MMF-om , a da  to nije uradila Federacija BiH, te da najveći problem predstavlja zajednički nivo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?