MALA MOJSTROVKA

Snježna lavina u Sloveniji odnijela sedam osoba, veliki broj spasilaca traga za njima

09.04.2023.
u 15:38

Snježna lavina u Sloveniji, u mjestu Mala Mojstrovka, odnijela je sedam osoba, a pripadnici Gorske službe spašavanja nastavljaju akciju potrage.

Lavina na Maloj Mojstrovki odnijela je sedam osoba, a u tijeku je intenzivna akcija spašavanja. U akciji sudjeluje 50 gorskih spasilaca GRS Kranjska Gora, Mojstrana, Rateče i Bovca.

Na terenu su i helikopter Slovenačke vojske sa kombiniranim timom GRZS - HNMP i helikopter LPE, ali zbog magle i otežanih vremenskih uvjeta imaju izuzetno ograničene mogućnosti za spasavanje.

Planinari koji su se našli usred snježne lavine su se preko Župančičeve jaruge penjali ka vrhu Mala Mojstrovka. Lavina ih je odnijela u dužini od oko 100 metara.

"Zbog magle i otežanih vremenskih uvjeta, inače imaju izuzetno ograničene mogućnosti za spasavanje. Spašavanje žrtava je vrlo zahtjevno i dugotrajno ", saopšteno je iz GRZS-a.

Prema do sada prikupljenim informacijama, nema poginulih.

"Sa zadovoljstvom objavljujemo da su helikopter Slovenske vojske i zajednički tim GRZS HNMP uspjeli odvesti dvojicu teško ozlijeđenih planinara na dalje liječenje", dodaje se u saopćenju. Još tri osobe su lakše ozlijeđene, a dvije osobe su odvezene neozlijeđene, piše portal 24ur.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije