Čović primio Hagelberga

Snažna potpora Švedske europskoj integraciji BiH

covic - Hagelberg
10.10.2016.
u 15:24

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović primio je veleposlanika Kraljevine Švedske u BiH Nj.E. Andersa Hagelberga. Na početku susreta sugovornici su se usuglasili da su odnosi dviju zemalja dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja.

Veleposlanik Hagelberg je čestitao hrvatskom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine na predaji zahtjeva za članstvo u Europsku uniju i postignutom napretku koji BiH ostvaruje na svom europskom putu.

Ovom prigodom veleposlanik je potvrdio snažnu potporu Švedske europskoj integraciji BiH, te ponudio i konkretnu pomoć provedbi reformi i aktivnostima u svezi upitnika Europskog povjerenstva.

Hrvatski član Predsjedništva BiH informirao je veleposlanika Hagelberga o planiranim aktivnostima, s ciljem dobivanja kandidacijskog statusa do kraja 2017. godine, a sukladno Master planu Predsjedništva BiH.

Također, Čović je informirao veleposlanika o planiranim projektima gospodarskog razvitka BiH, ističući da bi to mogla biti prigoda za još veća ulaganja švedskih ulagača.

Zahvalio je još jednom veleposlaniku Hagelbergu za svu dosadašnju pomoć koju je Kraljevina Švedska pružila Bosni i Hercegovini, te mu zaželio sretan početak i nastavak veleposlaničkog mandata, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije