Semjen:

Snažna podrška Mađarske europskim integracijama BiH

Semjen
16.11.2016.
u 15:15

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (ZSBiH) Mladen Bosić i zamjenici predsjedatelja Šefik Džaferović i Borjana Krišto danas su u Budimpešti razgovarali sa zamjenikom mađarskog premijera Zoltanom Semjenom te su zajednički konstatovali da su odnosi između dviju zemalja dobri i da nema otvorenih pitanja.

Na sastanku su također razmatrane i mogućnosti daljnjeg unaprjeđenja privredne, kulturne i ekonomske suradnje.

Mađarska je među deset najznačajnijih trgovinskih partnera BiH. Godišnja trgovinska razmjena iznosi oko 600 milijuna KM, a produbljivanje suradnje u sektoru poljoprivrede i drugim oblastima moglo bi povećati obim izvoza iz BiH i pokrivenost uvoza koja trenutno iznosi oko 45 posto.

Semjen je istakao da, uprkos brojnim unutrašnjim problemima, Europska unija mora nastaviti proces integracija i primiti u punopravno članstvo zemlje zapadnog Balkana. Mađarska i ostale države članice Višegradske grupe u tom procesu pružit će, kako je rekao, snažnu podršku BiH.

Na kraju dvodnevne posjete Mađarskoj Delegacija Zastupničkog doma PSBiH razgovarala je i sa gradonačelnikom grada Szekszarda na jugu Mađarske, priopženo je iz ZSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?