NITKO IH NE VOLI

Smetaju vam prištići na stražnjici? Evo kako ih se riješiti

05.06.2018.
u 21:45

Glavni razlog pojavljivanja prištića na stražnjici jest znojenje i trenje do kojeg često dolazi tijekom vježbanja, ali i drugih fizičkih aktivnosti

 

Dolaskom toplijih dana vaša koža zahtijeva više pažnje pa tako i ona stražnjici. 

Malo je onih koji nemaju problema s prištićima na pozadini koji se češće pojavljuju ljeti, a posebno smetaju ženama kada se skinu u kupaći kostim.

Glavni razlog pojavljivanja prištića na stražnjici je znojenje i trenje do kojeg često dolazi tijekom vježbanja, ali i drugih fizičkih aktivnosti.

No, dermatolog Joshua Zeichner ima pet načina kako se riješiti neugodnih prištića koji, osim što ne izgledaju lijepo, često znaju biti i bolni.

1. Istuširajte se odmah nakon vježbanja

Svaki put kad završite s vježbanjem, odmah skočite pod tuš. Ne čekajte ni minute jer tuširanje uklanja znoj, masnoću i prljavštinu koja se nakupila na koži tijekom vježbanja. Koristite se nježnim sapunima kako biste bili sigurni da ste uklonili prljavštinu, ali niste iziritirali kožu.

2. Koristite benzoil peroksid

Jednako kao i za lice, i akne na stražnjici možete tretirati kremama koje ih sprečavaju. Tajni sastojak jest benzoil peroksid koji se koristi u liječenju akni. Nekoliko puta tjedno prištiće na pozadini mažite s kremom koja ga sadrži.

3. Ne tiskajte ih!

Kao što nije preporučljivo tiskati prištiće po licu, ne radite to ni s onima na stražnjici. Zbog prljavih ruku mogli bi se samo upaliti i još više proširiti.

4. Ne dijelite osobne stvari s drugima

Ne koristite isti ručnik kao vaši ukućani, uvijek se brišite s čistim ručnikom koji samo vi koristite. Također, nikada se ne depilirajte preko prištića, samo ih možete nadražiti.

5. Ne mažite se uljem za tijelo

Ako se borite s prištićima na stražnjici, nikako je ne mažite uljem za tijelo jer ono može ''zarobiti'' bakterije u folikulama zbog čega stvari postaju samo gore.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije