sud BiH

Slučaj Orić: Tužiteljstvo BiH ulaže materijalne dokaze

 Naser Orić
15.11.2016.
u 10:19

Na Sudu BiH danas će biti nastavljeno suđenje u slučaju Naser Orić i Sabahudin Muhić, a Tužiteljstvo BiH će danas uložiti materijalne dokaze nakon što je odustalo od svjedočenja 13 svjedoka, piše bh. novinska agencija Patria.

Suđenje u ovom slučaju počelo je u siječnju ove godine. 

Sud BiH je sredinom rujna 2015. godine potvrdio optužnicu kojom se Naser Orić i Sabahudin Muhić terete za zločine protiv ratnih zarobljenika počinjene na području Bratunca i Srebrenice.

U optužnici se navodi da su optuženi Naser Orić, kao komandant Štaba teritorijalne obrane Srebrenica i komandant Štaba oružanih snaga TO subregije Srebrenica i Sabahudin Muhić, kao pripadnik oružanih snaga TO Srebrenica, u vrijeme rata i oružanog sukoba između Armije Republike Bosne i Hercegovine i Vojske Republike Srpske, u vremenskom razdoblju od svibnja do prosinca 1992. godine, na području sela Zalazje, Lolići i Kunjerac, općina Srebrenica i Bratunac, počinili kazneno djelo ratni zločin nad tri ratna zarobljenika, uzrokujući njihovu smrt.

Orić, bivši komandant jedinica Armije BiH (ABiH) u Srebrenici, i Muhić, pripadnik ovih snaga, negirali su krivicu.

Svjedoci Tužiteljstva BiH koji su do sada svjedočili davali su oprečne iskaze o događajima za koje se terete Orić i Muhić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?